Kamado Joe

In dit artikel gaan we het hebben over 1 van de grootste merken als het aankomt op kamado’s.

De Kamado Joe wordt ook wel de Ferrari onder de kamado’s genoemd. Mede vanwege zijn opvallende rode kleur. De 1 vind de kleur afschuwelijk, de ander vind hem echt te gek. Dat is een kwestie van smaak.

Los van zijn kleur, zit deze kamado wel boordevol innovaties en is het ook de kamado waarvan de meeste onderdelen een patent hebben of hadden.

Kamado Joe is een Amerikaans merk welke is gevestigd in Atlanta, Georgia. Wat wel bijzonder is om te weten, is dat hier ook de Big Green Egg en de Primo kamado vandaan komen. De Kamado Joe is ontstaan nadat een van de eigenaren zo enthousiast was over zijn Green Egg dat hij deze naar eigen zeggen nog beter wilde maken. Vervolgens is deze kamado herontworpen om deze in China te laten produceren.

Daar waar de Green Egg vanuit Amerika in Mexico wordt geproduceerd, wordt de Kamado Joe dus in China geproduceerd. Voor het keramiek maakt dit overigens niets uit. Want hetzelfde keramiek wordt in beide gebieden goed gewonnen.

De patenten van Kamado Joe zaten onder andere op het Divide & Conquer grillsysteem. Deze kun je inmiddels voor bijna elke kamado wel aanschaffen. Daarnaast heet de Aslade en de firebox een patent.

You might also enjoy