The Bastard Kamado

Als we het hebben over 1 van de A merk kamado’s, ontkom je zeker niet aan The Bastard kamado. Een in Nederland ontwikkelde kamado.

Volgende de website van the Bastard:

The New Bastard

The Bastard kun je temmen, of het nu sneeuwt of juist bloedje heet is. Een Bastard staat altijd buiten. We know. Daarom is The Bastard oerdegelijk Dutch design. Gemaakt van de beste materialen, opgewassen tegen de elementen. Alleen het hoogwaardigste industrieel keramiek is goed genoeg. Bestand tegen zeer hoge temperaturen. Oersterk. Want een Bastard kan je dan wel in de kou laten staan, wij doen dat niet met jou.

De 2019 versie bastard heeft standaard de thermometer, rock hard side tables, cast iron precision top, easy open hinge system, improved dutch design, heavy duty stainless steel grid en de plate setter, charcoal basket en ash lifter zijn inclusief.

De bastard in leverbaar in een aantal versies:

  • The Bastard Compact
  • The Bastard Medium
  • The Bastard Large
  • The Bastard XL

Beiden zijn leverbaar als complete uitvoering met onderstel of als solo variant zonder onderstel. Deze is goed in te bouwen in bijvoorbeeld je buitenkeuken.

Daarnaast kun je ze aanschaffen in de normal of de urban versie. In het laatste geval is de Bastard mooi mat zwart gecoat. Erg stoer.

Je hebt al een Bastard vanaf € 599,- Het gaat dan om de compact serie. Wanneer je een barbecue zoekt voor het hele gezin, dan kan ik de Large variant aanraden. Hiermee heb je genoeg ruimte om wat flinke stukken vlees kwijt te kunnen op je kamado. Volgens de website van The Bastard, is deze dan ook de bestverkochte kamado bbq van de afgelopen 2 jaar.

Zelf heb ik deze kamado niet uitgebreid getest, dus ik kan geen vergelijking geven met de modellen die ik wel heb getest. De specificaties en de foto’s zien er in ieder geval erg goed en veelbelovend uit.

You might also enjoy